>

   
03.12.2021

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Домашнє насильство, насильство між однолітками, булінг та кібербулінг є актуальними проблемами нашого часу. В своїй роботі працівники служби постійно роз’яснюють дітям та їх батькам, що будь-які конфлікти потрібно вирішувати без застосування фізичної сили, психологічного тиску та інших методів, які порушують права інших учасників конфлікту, посягають на їх честь та гідність. Підлітки за своїм віком є достатньо вразливими та досить часто в своїх діях керуються емоціями, тому їм потрібно розуміти яким чином керувати ними, щоб не вступити у конфлікт із законом.
В межах акції службою у справах дітей було проведено профілактичні бесіди з учнями 6-7 класів ЗОШ № 13, ЗОШ № 15, гімназії № 2. Дітям було роз’яснено їх відповідальність за нанесення важких тілесних ушкоджень, цькування та моральне приниження, зйомку та розповсюдження сцен насилля, пошкодження чужого майна та інші вияви насильства. Окрему увагу було приділено питанням сексуального насильства в Інтернеті, ризикам потрапити «на гачок» зловмисників у соціальних мережах, онлайн-іграх, які намагаються отримати інтимні відео чи фото у підлітків та шантажувати їх ними. Учням було зауважено на необхідності пильного ставлення до спілкування з незнайомцями в Інтернеті та безпечного зберігання своєї інтимної інформації, роз’яснено шляхи залучення дітей до протиправної діяльності та торгівлі людьми через пропозиції легкого заробітку.
Діти зрозуміли, що саме мовчання жертви та байдужість оточуючих породжують нові випадки насильства, отримали консультацію, яким чином має діяти жертва насильства та куди може звернутися, щоб отримати допомогу.